Skip to main content
  • Vores historie

    Mere end 50 års erfaring i stålbranchen

La Cour & Faber – Vores Historie

I dag er La Cour & Faber en moderne servicevirksomhed, som på alle fronter matcher de krav, der stilles til en effektiv og innovativ handels- & grossistvirksomhed.

Over 50 år efter grundlæggelsen af La Cour & Faber, er BÖHLER (voestalpine HPM International) stadig firmaets hovedleverandør. Dernæst kommer SSAB, hvor især sejhærdningsstål er blevet en betydelig del af vores varesortiment.

Paletten af stål har – generelt set – gennem årene ændret sig betydeligt henimod færre, men bedre stålkvaliteter. Vi har i dag den største savekapacitet og formentlig også det største lager inden for vores felt.

Med mange års nære relationer til få, men store globale udbydere af stål på højt niveau er vi sikre på, at La Cour & Faber til stadighed vil være en toneangivende aktør på markedet. – Også for de kommende generationer.

2019: Udvider savekapaciteten med 2 fuldautomatiske Behringer båndsave

I oktober 2019 investerede La Cour & Faber i 2 fuldautomatiske Behringer båndsave. Den ene med en savekapacitet på op til 1060 x 1060 mm og den anden med en lidt mindre kapacitet på 610 x 610 mm.

Læs mere under Danmarks største save – hurtigere leverancer af større serier og finere tolerancer.

2013: Nyt domicil i Roskilde

I 2013 var rammerne i Hvidovre blevet for små. Vi investerede derfor i en ejendom beliggende i Roskilde, hvor vi også i dag har domicil og lager.

2003: Samarbejdsaftale med SSAB/TOOLOX

I 2003 indgik La Cour & Faber samarbejde med SSAB om at lagerføre og forhandle TOOLOX stål.

I kraft af vores store savekapacitet, blev TOOLOX® produkter hurtigt en stor og væsentlig artikel på vores lager. – Og er det stadig den dag i dag.

1985: Den første store Behringer båndsav installeres

I 1985 investerede La Cour & Faber i den første store Behringer båndsav.

Herfra begyndte udviklingen at tage fat: Lageret blev udvidet fra nogle få kvaliteter til over 20 forskellige stålkvaliteter fra BÖHLER. Der blev investeret i yderligere 2 stk. nye båndsave og stålet blev blandt andet leveret i blokke, som nu kunne saves i alverdens dimensioner – alt efter hvad kunden ønskede.

La Cour & Faber blev dermed en eftertragtet leverandør til værktøjs- og formindustrien.

I de følgende år etableredes flere forhandlinger med svenske og tyske leverandører. Omsætningen steg betydeligt, takket være muligheden for at tilbyde kundespecificerede leverancer direkte fra værk til kunde. Samtidig blev der investeret i den første båndsav, som kunne save 1060 mm i bredde. Den første vertikalsav blev ligeledes installeret og idriftsat.

1972: Flytter til større lokaler i Hvidovre

I 1972 flyttede La Cour & Faber til større lokaler i Hvidovre. Firmaet levede stadig af salg af stål, hvor der blev stillet ekstra krav til kvaliteten. Derudover rådede firmaet over 2 stk. koldsave, som gjorde det muligt at save stænger i længder efter kundens eget ønske.

1967: La Cour & Faber grundlægges

I 1967 blev La Cour & Faber grundlagt. Firmaet startede i det små i lejede lokaler beliggende i Københavns Sydhavn. Fundamentet var bygget på forhandlingen af kvalitetsstål fra Gebr. BÖHLER Werk i Østrig, som vi sidenhen har udvidet samarbejdet med. – Og i dag er den ene af vores to hovedleverandører. Kundepaletten bestod af få store produktionsvirksomheder, såsom Burmeister & Wain, Holeby Diesel, KEW Industri mv.
Image Overlay
Image Overlay