Skip to main content
 • Toolox®

Toolox® – udviklet til at optimere din produktionstid

 • Ingen behov for varmebehandling / afspændingsglødning
  Stålet bliver leveret sejhærdet og klar til brug. Dette reducerer både produktionstid og omkostninger.
 • Øget levetid for værktøjer og maskinkomponenter
  Med stålets høje renhedsgrad, opnås den unikke sejhed og udmattelsesstyrke, der medvirker til at øge levetiden for værktøjer og maskinkomponenter.
 • Høj styrke og sejhed ved høje temperaturer op til 590°C
  Denne varmebestandighed gør det til et ideelt valg til værktøj og maskinkomponenter.
 • Særdeles god formstabilitet og bearbejdelighed
  Den gode formstabilitet gør at stålet, selv efter skrubbearbejdning, ikke behøver afspændingsglødning.
 • Fri for spændinger
 • Kan leveres tæt på færdigmål
Toolox® er helt sikker det rigtige valg indenfor højstyrkestål, da det ikke slår sig ved bearbejdning og ikke skal sendes til afspænding og slibes. Dette resulterer i at man sagtens kan skære 14 dage af produktionsiden.
Henrik Lørup – Tool manager
Min erfaring med Toolox® er at det er rigtig godt at arbejde i. Med Toolox® har vi sparet en arbejdsgang, fordi vi ikke skal bruge tid på at rette emnerne efter nitrering, da Toolox® altid holder formen.
Martin Storm – Industritek

Leveres hærdet og klar til brug

Toolox® er et værktøjs- og konstruktionsstål med høj styrke og sejhed, som samtidig har en fremragende bearbejdelighed og formstabilitet. Højstyrkestålet fremstilles af SSAB, som er verdens største producent af sejhærdede plader. Det leveres hærdet og klar til brug, med garanterede og dokumenterede mekaniske egenskaber. SSAB har udviklet Toolox® med henblik på at optimere produktionstiden på blandt andet værktøjer og maskinkomponenter, og hver enkelt stålplade er testet for hårdhed, sejhed og homogenitet.

Fremragende bearbejdelighed giver effektiv produktion

Det er specielt den fremragende bearbejdelighed af det sejhærdede stål som er med til at gøre produktionen langt mere omkostningseffektiv, sammenlignet med andre stålkvaliteter. Bearbejdningen er nemlig ekstremt hurtig og effektiv, da Toolox® ikke behøver at gå igennem processer som afspænding eller varmebehandling/hærdning og på denne måde opnås det ønskede resultat langt hurtigere end med almindeligt stål. Derudover kan også nævnes den unikke formstabilitet, der gør at stålet har mange muligheder, og derfor kan bruges til et bredt udvalg af applikationer.
 • “Normalt kan det godt være svært at få de dimensioner man ønsker, og man skal have en del mere materiale, da man skal tage højde for afspændingsprocessen, der gør at materialerne slår sig. Ved valg af Toolox® kan man få lige den dimension der passer ind, da det kan fås i mange dimensioner.
  Derudover kan det indkøbes tæt på færdigmål, da man ikke skal afspænde efterfølgende og slibningen kan også springes over, hvilket gør at man næsten ikke kan ønske sig en bedre mulighed.
  Vi har i mange år brugt W1.2312 eller IMPAX, men Toolox® er helt sikkert det rigtige valg indenfor højstyrkestål, da det ikke slår sig ved bearbejdning og ikke skal sendes til afspænding og slibes.
  Dette resulterer i, at man sagtens kan skære 14 dage af produktionstiden.”
  Henrik Lørup, Tool Manager
 • “Min erfaring med Toolox® er, at det er rigtig godt at bearbejde i. Det er formstabilt og man kan opnå en rigtig fornuftig hårhed. Med Toolox® har vi sparet en arbejdsgang, fordi vi ikke skal bruge tid på at rette emnerne efter nitrering, da Toolox® altid holder formen. “
  Martin Storm, Industritek
 • “Vi valgte blandt andet Toolox® 44 til en kunde i forbindelse med et havari på en produktionsmaskine. La Cour & Faber var gode til at vejlede os, og valget blev Toolox® 44 da det ikke behøver varmebehandling, og blot skulle drejes og fræses færdig på mål, samt monteres, så var produktionen oppe og køre igen. Tidsbesparelse gjorde at vi kunne give en god service og kunden sparede penge, grundet den kortere downtid. Vi anvender derfor løbende Toolox® til forskellige opgaver og kan derfor i høj grad anbefale det. “
  H. C. Christensen, IPO.

  Stålkvalitet med høj sejhed og brudstyrke

  Den kemiske sammensætning og produktionsprocessen for specialstålet er med til at give stålet dets høje sejhed og brudstyrke. Alt sammen egenskaber, der sammen med udmattelsesstyrken sikrer at det endelige produkt har en maksimal produktivitet og levetid.

  Alle Toolox® stålkvaliteter har ens hårdhed hele vejen igennem og du kan anvende både stålplader og rundstænger til et bredt udvalg af opgaver, velvidende at alle overflader er lige hårde.

  I nedenstående skema ses de mekaniske egenskaber for Toolox® 33 og Toolox® 44 – begge kvaliteter lagerføres og kan leveres fra dag til dag. Se vores dimensionsprogram her.

  Text 1Text 2Text 3Text 4Text 5Text 6
  Materiale
  Hårdhed
  Flydespænding 0,2%
  Brudstyrke
  Brudforlængelse (%)
  Sejhed ved +20°C
  Toolox® 33
  275-325
  850
  980
  14
  100
  Toolox® 44
  410-475
  1300
  1450
  13
  30

  Kan bruges i mange applikationer

  Toolox® stålkvaliteter kan bruges i de fleste applikationer. Kombination af sejhed og hårdhed, såvel som dets fremragende bearbejdelighed, formstabilitet, høje renhedsgrad (ESU), og udmattelsesstyrke, gør det brugbart i mange sammenhænge.
  • Plastværktøjer
  • Trykstøbningsværktøjer
  • Presseværktøjer
  • Bukke- og snitværktøjer
  • Maskinkomponenter
  • Tandstænger etc.
  Image Overlay
  Image Overlay